
Bakalie i suszone owoce są zdrową alternatywą dla słodyczy i słonych przekąsek. Ich wspaniały smak oraz aromat, naturalne pochodzenie, a także zawartość witamin i minerałów to główne powody, dla których warto, by pojawiły się w codziennej diecie. Suszone figi to jedna z wielu pożywnych przekąsek Bakalland – miękkie, słodkie i idealne, by po nie sięgać na drugie śniadanie, w drodze do pracy, lub podczas wycieczki. Ta szybka i zdrowa przekąska, poza witaminą B6 zawiera także wartościowe dla organizmu pierwiastki – potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, miedź oraz mangan.
Suszone figi i ich zastosowanie
Wiele osób nie wyobraża sobie wigilijnego kompotu z suszu bez tych właśnie owoców. Wraz z innymi dodatkami, tworzy oryginalną kompozycję smaków i aromatów. Figi będą równie świetnie smakować z musli, które dla wielu osób jest codziennym śniadaniem. Warto, by poza figami dodać także inne suszone owoce lub bakalie – im więcej dodatków, tym lepiej, ponieważ posiłek będzie bardziej urozmaicony i wartościowy. Suszone figi idealnie sprawdzą się także do… kanapek! Wystarczy połączyć je z szynką parmeńską, chili i kolendrą, by uzyskać szybką i zdrową przekąskę. Najlepiej wykorzystać do tego pełnoziarnisty chleb, który jeszcze bardziej zwiększy wartość odżywczą posiłku.
Figi pasują również do różnych dań podawanych na słodko, a także jako dodatek do deserów.Biały osad, to skrystalizowany, naturalny cukier występujący w owocu. Świadczy ON o tym, że owoc który mamy przed sobą był wcześniej dorodną i soczystą figą. Lekko podprażone owoce figi mogą stanowić zamiennik kawy. Bakalie te są źródłem wielu witamin i minerałów, takich jak witamina B6.
7.29 zł / 1 szt.
8.49 zł
72,90 zł/kg
Bakalie i suszone owoce są zdrową alternatywą dla słodyczy i słonych przekąsek. Ich wspaniały smak oraz aromat, naturalne pochodzenie, a także zawartość witamin i minerałów to główne powody, dla których warto, by pojawiły się w codziennej diecie. Suszone figi to jedna z wielu pożywnych przekąsek Bakalland – miękkie, słodkie i idealne, by po nie sięgać na drugie śniadanie, w drodze do pracy, lub podczas wycieczki. Ta szybka i zdrowa przekąska, poza witaminą B6 zawiera także wartościowe dla organizmu pierwiastki – potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, miedź oraz mangan.
Suszone figi i ich zastosowanie
Wiele osób nie wyobraża sobie wigilijnego kompotu z suszu bez tych właśnie owoców. Wraz z innymi dodatkami, tworzy oryginalną kompozycję smaków i aromatów. Figi będą równie świetnie smakować z musli, które dla wielu osób jest codziennym śniadaniem. Warto, by poza figami dodać także inne suszone owoce lub bakalie – im więcej dodatków, tym lepiej, ponieważ posiłek będzie bardziej urozmaicony i wartościowy. Suszone figi idealnie sprawdzą się także do… kanapek! Wystarczy połączyć je z szynką parmeńską, chili i kolendrą, by uzyskać szybką i zdrową przekąskę. Najlepiej wykorzystać do tego pełnoziarnisty chleb, który jeszcze bardziej zwiększy wartość odżywczą posiłku.
Figi pasują również do różnych dań podawanych na słodko, a także jako dodatek do deserów.Biały osad, to skrystalizowany, naturalny cukier występujący w owocu. Świadczy ON o tym, że owoc który mamy przed sobą był wcześniej dorodną i soczystą figą. Lekko podprażone owoce figi mogą stanowić zamiennik kawy. Bakalie te są źródłem wielu witamin i minerałów, takich jak witamina B6.