Opis produktu
Winiary Pomysł Na… Gulasz to propozycja na urozmaicenie Twojego codziennego menu. Dzięki kompozycji suszonych warzyw i aromatycznych przypraw danie jest doskonale doprawione. Idealny posiłek będzie gotowy w 80 minut. Wystarczy podsmażyć pokrojone w kostkę mięso i dodać Pomysł na… Gulasz wymieszany z zimną wodą. Następnie całość zagotować i dusić przez godzinę. Dodając swoje ulubione dodatki i świeże warzywa możesz stworzyć pełnowartościowy i smaczny posiłek dla całej rodziny.
WINIARY POMYSŁ NA … Gulasz z cebulą i papryką
47 g3.99 zł / szt.
84,89 zł/kg
Opis produktu
Winiary Pomysł Na… Gulasz to propozycja na urozmaicenie Twojego codziennego menu. Dzięki kompozycji suszonych warzyw i aromatycznych przypraw danie jest doskonale doprawione. Idealny posiłek będzie gotowy w 80 minut. Wystarczy podsmażyć pokrojone w kostkę mięso i dodać Pomysł na… Gulasz wymieszany z zimną wodą. Następnie całość zagotować i dusić przez godzinę. Dodając swoje ulubione dodatki i świeże warzywa możesz stworzyć pełnowartościowy i smaczny posiłek dla całej rodziny.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu | w 100 g | Jeśli spożyjesz porcję: 1/4 przygotowanego dania (174 g) w 1 porcji | % RWS* w porcji |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 798 / 191 | 1 390 / 333 | 17% |
Tłuszcz (g) | 11,6 | 20,2 | 29% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 5,8 | 10,0 | 50% |
Węglowodany (g) | 5,3 | 9,3 | 4% |
w tym cukry (g) | 1,1 | 2,0 | 2% |
Błonnik (g) | 0,8 | 1,4 | - |
Białko (g) | 15,9 | 27,7 | 55% |
Sól (g) | 0,84 | 1,5 | 25% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Opakowanie zawiera 4 porcje. | |||
Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 49 g
Waga netto: 47 g
Ostrzeżenia
Sposób przygotowania:
1. Do rozgrzanego garnka z olejem wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż przez około 5 minut na złoty kolor.
2. Następnie dodaj 500 g pokrojonego w kostkę mięsa i smaż dalej przez 10 minut.
3. Zawartość torebki wsyp do 0,5 l zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Dodaj do garnka z mięsem i cebulą. Zagotuj, od czasu do czasu mieszając.
4. Następnie na średnim ogniu duś przez 1 godzinę.