Opis produktu
Jogurt naturalny Bakoma – lekki, niskokaloryczny produkt o kwaskowym, delikatnym smaku. Gęsty i kremowy, idealnie sprawdzi się solo lub jako dodatek do lekkich dressingów, sosów, zup, a przede wszystkim w połączeniu z owocami i płatkami zbożowymi. Regularne stosowanie jogurtu naturalnego zaleca się w każdej zbilansowanej diecie, ponieważ jest on głównym źródłem białka i wapnia, które są świetnymi budulcami kości, mięśni, a także mają wpływ na skórę. Ułatwia prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego oraz wspomaga układ odpornościowy. Jogurt naturalny jest łatwo przyswajalny, zaleca się również jego spożywanie przy stosowaniu antybiotyków.
BAKOMA Jogurt naturalny gęsty
370 g--- / szt.
Opis produktu
Jogurt naturalny Bakoma – lekki, niskokaloryczny produkt o kwaskowym, delikatnym smaku. Gęsty i kremowy, idealnie sprawdzi się solo lub jako dodatek do lekkich dressingów, sosów, zup, a przede wszystkim w połączeniu z owocami i płatkami zbożowymi. Regularne stosowanie jogurtu naturalnego zaleca się w każdej zbilansowanej diecie, ponieważ jest on głównym źródłem białka i wapnia, które są świetnymi budulcami kości, mięśni, a także mają wpływ na skórę. Ułatwia prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego oraz wspomaga układ odpornościowy. Jogurt naturalny jest łatwo przyswajalny, zaleca się również jego spożywanie przy stosowaniu antybiotyków.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 243 / 58 |
Tłuszcz (g) | 2,8 |
w tym kwasy nasycone (g) | 2,0 |
Węglowodany (g) | 4,9 |
w tym cukry (g) | 4,9 |
Białko (g) | 3,3 |
Sól (g) | 0,11 |