Kimchi to najpopularniejsza koreańska kiszonka o ostrym, wyrazistym smaku. Najczęściej spotykana odmiana to tongbaechu-kimchi, czyli kimchi z kapusty pekińskiej. Kimchi pełni bardzo ważną kulturowo funkcję. Są niskokaloryczne i zawierają bardzo mało cukru, dzięki temu są świetnym składnikiem różnych diet. Na przykład keto.
Podsumowując nasze produkty są:
-bez konserwantów
-bez octu
-bez dodatku cukru
-niepasteryzowane
-kiszone naturalnie w kontrolowanej temperaturze
-kiszone z sercem!
Dlaczego nasze kiszonki „buzują”? Są niepasteryzowane, czyli fermentacja cały czas trwa. W słoiku widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Ich wieczka nigdy nie są zassane. Mogą być wypukłe. Zdarza im się sączyć ze słoika nawet, gdy są zamknięte oraz z niego "wychodzić" po otwarciu.
Czy to oznacza, że są zepsute? Nie, wręcz przeciwnie. Oznacza to, że zostały dobrze, naturalnie ukiszone i fermentacja nie została przerwana. To pożądany efekt.