Opis produktu
Mąka wrocławska Basia typ 500 to produkt otrzymany z ziaren pszenicy. Mąka jasna i kleista o delikatnym smaku. Zawiera gluten, który odpowiada za elastyczność i konsystencję ciast.
Mąka wrocławska to idealny komponent do pieczenia ciast kruchych, placków drożdżowych. Mąka odpowiednia do pierogów, makaronów, klusek, wyrobów przygotowywanych na parze, a nade wszystko do naleśników. Używana do zagęszczania sosów i zasmażek.
Cechy mąki wrocławskiej typ 500:
- Jasna o wysokim stopniu przemiału
- Optymalna do wypieków
- Źródło witamin z grupy B, witaminy E i soli mineralnych, błonnika
- Zawiera gluten
BASIA Mąka wrocławska Typ 500
1000 g3.49 zł / szt.
3,49 zł/kg
Opis produktu
Mąka wrocławska Basia typ 500 to produkt otrzymany z ziaren pszenicy. Mąka jasna i kleista o delikatnym smaku. Zawiera gluten, który odpowiada za elastyczność i konsystencję ciast.
Mąka wrocławska to idealny komponent do pieczenia ciast kruchych, placków drożdżowych. Mąka odpowiednia do pierogów, makaronów, klusek, wyrobów przygotowywanych na parze, a nade wszystko do naleśników. Używana do zagęszczania sosów i zasmażek.
Cechy mąki wrocławskiej typ 500:
- Jasna o wysokim stopniu przemiału
- Optymalna do wypieków
- Źródło witamin z grupy B, witaminy E i soli mineralnych, błonnika
- Zawiera gluten
Informacje główne
Wartości odżywcze
Określenie | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1450.0000 |
Wartość energetyczna (kcal) | 342.0000 |
Tłuszcz (g) | 1.3000 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.4000 |
Węglowodany (g) | 70.8000 |
w tym cukry (g) | 2.0000 |
Białko (g) | 10.6000 |
Sól (g) | 0.0000 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 1014 g
Waga netto: 1000 g