Mąka wrocławska Basia typ 500 to produkt otrzymany z ziaren pszenicy. Mąka jasna i kleista o delikatnym smaku. Zawiera gluten, który odpowiada za elastyczność i konsystencję ciast.
Mąka wrocławska to idealny komponent do pieczenia ciast kruchych, placków drożdżowych. Mąka odpowiednia do pierogów, makaronów, klusek, wyrobów przygotowywanych na parze, a nade wszystko do naleśników. Używana do zagęszczania sosów i zasmażek.
Cechy mąki wrocławskiej typ 500:
Mąka wrocławska Basia typ 500 to produkt otrzymany z ziaren pszenicy. Mąka jasna i kleista o delikatnym smaku. Zawiera gluten, który odpowiada za elastyczność i konsystencję ciast.
Mąka wrocławska to idealny komponent do pieczenia ciast kruchych, placków drożdżowych. Mąka odpowiednia do pierogów, makaronów, klusek, wyrobów przygotowywanych na parze, a nade wszystko do naleśników. Używana do zagęszczania sosów i zasmażek.
Cechy mąki wrocławskiej typ 500:
Określenie | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1450.0000 |
Wartość energetyczna (kcal) | 342.0000 |
Tłuszcz (g) | 1.3000 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.4000 |
Węglowodany (g) | 70.8000 |
w tym cukry (g) | 2.0000 |
Białko (g) | 10.6000 |
Sól (g) | 0.0000 |