Migdały w płatkach marki Bakalland to orzechy posiadające szereg wartości odżywczych. Zawierają cenne dla organizmu kwasy tłuszczowe, magnez, miedź, błonnik i amigdalinę. Ich systematyczne spożywanie pozytywnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy.
Migdały to produkt, który urozmaici niejedno ciasto czy deser. Charakterystyczny, orzechowy smak doskonale sprawdzi się zarówno jako dodatek, jak i samodzielna przekąska pomiędzy posiłkami. Są również podstawowym składnikiem rewelacyjnej masy migdałowej.
Jest to jednocześnie chrupiące uzupełnienie sałatek, wartościowy dodatek do koktajlów czy pełna aromatu dekoracja lodów.
Migdały w płatkach marki Bakalland to orzechy posiadające szereg wartości odżywczych. Zawierają cenne dla organizmu kwasy tłuszczowe, magnez, miedź, błonnik i amigdalinę. Ich systematyczne spożywanie pozytywnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy.
Migdały to produkt, który urozmaici niejedno ciasto czy deser. Charakterystyczny, orzechowy smak doskonale sprawdzi się zarówno jako dodatek, jak i samodzielna przekąska pomiędzy posiłkami. Są również podstawowym składnikiem rewelacyjnej masy migdałowej.
Jest to jednocześnie chrupiące uzupełnienie sałatek, wartościowy dodatek do koktajlów czy pełna aromatu dekoracja lodów.
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 2543 / 615 |
Tłuszcz (g) | 53 |
w tym kwasy nasycone (g) | 5,2 |
Węglowodany (g) | 5,3 |
w tym cukry (g) | 4,7 |
Białko (g) | 25 |
Błonnik (g) | 9,4 |
Sól (g) | 0,01 |
Magnez (mg) | 241 (68% RWS*) |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej