Ekologiczny ryż Arborio wywodzi się z Włoch. Stanowi podstawę tradycyjnej włoskiej potrawy risotto. Doskonały również jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.
Ekologiczny ryż Arborio wywodzi się z Włoch. Stanowi podstawę tradycyjnej włoskiej potrawy risotto. Doskonały również jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1485 kJ / 350 kcal |
Tłuszcz | 0,6 g |
w tym kwasy nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 78 g |
w tym cukry | 0,3 g |
Białko | 7,4 g |
Sól | 0,01 g |
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ryż gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 min. (ryżu nie płuczemy).