Opis produktu
Mozzarella Bufala to miękki ser pochodzący z południowych Włoch, wytwarzany ze świeżego mleka bawolego od czarnych bawolic rasy Bubalus Arnee. Bawolice te hodowane są jedynie w nielicznych regionach środkowych i południowych Włoch: Kampania, Lacjum, Apulia i Molise, co wpływa na wyjątkowy smak tego włoskiego sera. Bufala Mozzarella to najbardziej ceniona odmiana mozzarelli, znana ze swojej ciągliwości po roztopieniu i rozpływającej się w ustach konsystencji.
Produkt włoski
FRANCIA Ser mozzarella di Bufala
125 gCena aktualna
13.29 zł / szt.
106,32 zł/kg
Opis produktu
Mozzarella Bufala to miękki ser pochodzący z południowych Włoch, wytwarzany ze świeżego mleka bawolego od czarnych bawolic rasy Bubalus Arnee. Bawolice te hodowane są jedynie w nielicznych regionach środkowych i południowych Włoch: Kampania, Lacjum, Apulia i Molise, co wpływa na wyjątkowy smak tego włoskiego sera. Bufala Mozzarella to najbardziej ceniona odmiana mozzarelli, znana ze swojej ciągliwości po roztopieniu i rozpływającej się w ustach konsystencji.
Informacje główne
Składniki i alergeny
Skład:
Przechowywanie
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Opakowanie
Waga brutto: 130 g
Waga netto: 125 g