Opis produktu
NaTurek Camembert ser pleśniowy z pieprzem to delikatny i miękki ser, który produkuje się ze świeżego, polskiego, krowiego mleka. Jego cechą charakterystyczną jest intensywny smak, dlatego w wielu domach czy restauracjach jest nieodzownym składnikiem deski serów. Oprócz tego wybornie smakuje na kanapce, zwłaszcza z pieczywem razowym i ulubionymi warzywami. Na podkreślenie zasługuje fakt, że sery pleśniowe NaTurek są prawdziwą skarbnicą łatwo przyswajalnego wapnia, który jak wiadomo wpływa na mocne kości i zęby, zapobiegając w przyszłości osteoporozie. W 100 g zawarte jest aż 400 mg wapnia, co zaspokaja dzienne zapotrzebowanie organizmu na ten pierwiastek.
TUREK CAMEMBERT Ser pleśniowy z zielonym pieprzem
120 g6.29 zł / szt.
6.99 zł
52,42 zł/kg
Opis produktu
NaTurek Camembert ser pleśniowy z pieprzem to delikatny i miękki ser, który produkuje się ze świeżego, polskiego, krowiego mleka. Jego cechą charakterystyczną jest intensywny smak, dlatego w wielu domach czy restauracjach jest nieodzownym składnikiem deski serów. Oprócz tego wybornie smakuje na kanapce, zwłaszcza z pieczywem razowym i ulubionymi warzywami. Na podkreślenie zasługuje fakt, że sery pleśniowe NaTurek są prawdziwą skarbnicą łatwo przyswajalnego wapnia, który jak wiadomo wpływa na mocne kości i zęby, zapobiegając w przyszłości osteoporozie. W 100 g zawarte jest aż 400 mg wapnia, co zaspokaja dzienne zapotrzebowanie organizmu na ten pierwiastek.
Produkt z ograniczoną dostępnością
Informacje główne
Produkt dostępny
MLECZARNIA „TUREK SP. Z O.O.
Produkt w promocji do 04-12-2024
Zobacz produkty marki TUREK >
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1475 / 356 |
Tłuszcz (g) | 31 |
w tym kwasy nasycone (g) | 22 |
Węglowodany (g) | 1,3 |
w tym cukry (g) | <0,05 |
Białko (g) | 18 |
Sól (g) | 1,7 |
Wapń (mg) | 460 (57% RWS*) |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 136 g
Waga netto: 120 g
Ostrzeżenia
Przygotowanie i stosowanie
Wyjmij z lodówki na 30 min przed spożyciem - smakuje najlepiej