Opis produktu
HORTEX Truskawki mrożone
450 g10.99 zł / szt.
24,42 zł/kg
Opis produktu
Informacje główne
Wartości odżywcze
Określenie | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 133.0000 |
Wartość energetyczna (kcal) | 32.0000 |
Tłuszcz (g) | < .5000 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | < .1000 |
Węglowodany (g) | 5.4000 |
w tym cukry (g) | 5.4000 |
Białko (g) | 0.7000 |
Sól (g) | 0.0000 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 452 g
Waga netto: 450 g
Ostrzeżenia
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Przepisy-Truskawkowe drożdżówki
Składniki: dżem:Truskawki bez szypułek Hortex 1 opakowanie, 200 g cukru, 1 łyżka soku z cytryny
ciasto:500 g mąki pszennej, 200 ml mleka, 100 g smalcu, 75 g cukru pudru, 2 jajka, 12 g drożdży instant, szczypta soli.
Przygotowanie: Truskawki wsyp na patelnię, dodaj cukier i sok z cytryny i często mieszając, duś do momentu, aż powstanie gęsty dżem. Następnie odstaw do ostygnięcia. Mąkę wymieszaj w misce z drożdżami, cukrem i solą, po czym dodaj jajka, 80 g smalcu i lekko podgrzane mleko. Tak wyrobione, gładkie ciasto odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Potem podziel je mniej więcej na 10 części i z każdej uformuj kulę. Za jakiś czas kule rozwałkuj na prostokąty i posmaruj dżemem, po czym zwiń wzdłuż krótszego boku i zwiń tak, aby powstały „ślimaki". Bułeczki ułóż na blasze wyłożonej papierem, posmaruj ich wierzch smalcem. Piecz ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Gotowe do spożycia drożdżówki posyp cukrem pudrem. Gotowe w 60 minut