Są źródłem błonnika, który nie ulega trawieniu przez enzymy przewodu pokarmowego, dlatego przyspiesza proces trawienia oraz obniża kaloryczność spożytego pokarmu. Wafle ryżowe charakteryzują się niską zawartością tłuszczu i cukrów oraz znikomą ilością soli.
Są źródłem błonnika, który nie ulega trawieniu przez enzymy przewodu pokarmowego, dlatego przyspiesza proces trawienia oraz obniża kaloryczność spożytego pokarmu. Wafle ryżowe charakteryzują się niską zawartością tłuszczu i cukrów oraz znikomą ilością soli.
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1548 / 365 |
Tłuszcz (g) | 1,5 |
w tym kwasy nasycone (g) | 0,4 |
Węglowodany (g) | 77 |
w tym cukry (g) | 0,6 |
Białko (g) | 7,8 |
Błonnik (g) | 6,3 |
Sól (g) | 0,7 |