Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Podgrzewać na płycie grzejnej / palniku - Od postaci zamrożonej
Patelnia - na ciepło (buraczki zasmażane): Buraczki rozmrozić. Rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju, włożyć buraczki i smażyć 8 minut. Lekko zakwasić octem lub sokiem z cytryny, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dla wzbogacenia smaku można dodać 2-3 łyżki śmietany.
Inne - Od postaci zamrożonej
Miska - na zimno (ćwikła): Buraczki rozmrozić. Rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju, włożyć buraczki i smażyć 8 minut. Lekko zakwasić octem lub sokiem z cytryny, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przełożyć do miski. Wystudzić. Dodać do smaku chrzan, dokładnie wymieszać.
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Opakowanie - Nadające się do recyklingu