Opis produktu
Kasza bulgur uzyskiwana jest z najbardziej wartościowej pszenicy - durum. Najpierw ziarna poddawane są procesowi gotowania, później suszenia i na koniec, aby pozbyć się otrąb i zarodków pszennych zostają rozdrobione.
Największą popularnością kasza cieszy się w krajach Bliskiego Wschodu. Z powodzeniem zastępuje w kuchni ziemniaki i makaron.
MELVIT Kasza bulgur 4x100g
400 g5.69 zł / szt.
14,23 zł/kg
Opis produktu
Kasza bulgur uzyskiwana jest z najbardziej wartościowej pszenicy - durum. Najpierw ziarna poddawane są procesowi gotowania, później suszenia i na koniec, aby pozbyć się otrąb i zarodków pszennych zostają rozdrobione.
Największą popularnością kasza cieszy się w krajach Bliskiego Wschodu. Z powodzeniem zastępuje w kuchni ziemniaki i makaron.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1395.0000 |
Wartość energetyczna (kcal) | 330.0000 |
Tłuszcz (g) | 1.5000 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.2000 |
Węglowodany (g) | 62.0000 |
w tym cukry (g) | 0.8000 |
Błonnik (g) | 8.0000 |
Białko (g) | 13.0000 |
Sól (g) | 0.1000 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 435 g
Waga netto: 400 g
Ostrzeżenia
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania: Zagotować 1 litr wody, lekko posolić. Do gotującej się wody włożyć 1 saszetkę kaszy Bulgur Melvit. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu około 15 minut. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać.