
Mąka pszenna na pizze typ 00, jest typowo włoską mąka z której wyrabia się ciasto na klasyczny włoski przysmak. Jej wysokie oczyszczenie z otrąb i bardzo drobny stopień zmielenia, który wręcz przypominanie zmielenie na pył, sprawiają że dzięki temu świetnie nadaje się do pizzy (napoletana, classica, itd), focacci czy innych ciast gdzie potrzebne jest mocne i sprężyste ciasto. Wysoka zawartość białka, ponad 13,5 g/100 g, czyli 13,5% białka stawia ją na równi z mąkami typu Malitoba. Dzięki tak wysokiej zawartości białka ciasta będą elastyczne i sprężyste, nie będzie się rwało. Wytworzona siatka glutenowa będzie mocna.
Swoja Mąka to produkty z ekologicznie czystych regionów Polski, z upraw wolnych od pestycydów i sztucznych nawozów. Producent współpracuje wyłącznie z rolnikami, dla których liczy się synergia między naturą a płodem rolnym. Zrównoważona dieta oparta na naturalnych produktach jest kluczem do zdrowia.
7.69 zł / 1 szt.
8.99 zł
7,69 zł/kg
Mąka pszenna na pizze typ 00, jest typowo włoską mąka z której wyrabia się ciasto na klasyczny włoski przysmak. Jej wysokie oczyszczenie z otrąb i bardzo drobny stopień zmielenia, który wręcz przypominanie zmielenie na pył, sprawiają że dzięki temu świetnie nadaje się do pizzy (napoletana, classica, itd), focacci czy innych ciast gdzie potrzebne jest mocne i sprężyste ciasto. Wysoka zawartość białka, ponad 13,5 g/100 g, czyli 13,5% białka stawia ją na równi z mąkami typu Malitoba. Dzięki tak wysokiej zawartości białka ciasta będą elastyczne i sprężyste, nie będzie się rwało. Wytworzona siatka glutenowa będzie mocna.
Swoja Mąka to produkty z ekologicznie czystych regionów Polski, z upraw wolnych od pestycydów i sztucznych nawozów. Producent współpracuje wyłącznie z rolnikami, dla których liczy się synergia między naturą a płodem rolnym. Zrównoważona dieta oparta na naturalnych produktach jest kluczem do zdrowia.