Druga co do popularności w kuchni mąka. Jest to mąka typowo chlebowa, świetnie łączy się w wypiekach z mąkami żytnimi (typ 720 i 2000). Można z niej piec ciasta kruche zarówno słone jak i słodkie. Nadaje się do wyrobu makaronu. Zrobisz z niej ciasto na pierogi czy kluski.
Swoja Mąka to produkty z ekologicznie czystych regionów Polski, z upraw wolnych od pestycydów i sztucznych nawozów. Producent współpracuje wyłącznie z rolnikami, dla których liczy się synergia między naturą a płodem rolnym. Zrównoważona dieta oparta na naturalnych produktach jest kluczem do zdrowia.
Druga co do popularności w kuchni mąka. Jest to mąka typowo chlebowa, świetnie łączy się w wypiekach z mąkami żytnimi (typ 720 i 2000). Można z niej piec ciasta kruche zarówno słone jak i słodkie. Nadaje się do wyrobu makaronu. Zrobisz z niej ciasto na pierogi czy kluski.
Swoja Mąka to produkty z ekologicznie czystych regionów Polski, z upraw wolnych od pestycydów i sztucznych nawozów. Producent współpracuje wyłącznie z rolnikami, dla których liczy się synergia między naturą a płodem rolnym. Zrównoważona dieta oparta na naturalnych produktach jest kluczem do zdrowia.
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1381 / 330 |
Tłuszcz (g) | 1,8 |
w tym kwasy nasycone (g) | 0,2 |
Węglowodany (g) | 74 |
w tym cukry (g) | 0,5 |
Białko (g) | 9,1 |
Błonnik (g) | 5,6 |
Sól (g) | 0,01 |