Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.
Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1417 / 337 |
Tłuszcz (g) | 5,9 |
w tym kwasy nasycone (g) | 1,1 |
Węglowodany (g) | 44 |
w tym cukry (g) | 2,3 |
Białko (g) | 19 |
Sól (g) | 0,09 |