Opis produktu
HORTEX Marchewka z groszkiem mrożona
450 g7.29 zł / szt.
16,20 zł/kg
Opis produktu
Informacje główne
Wartości odżywcze
Określenie | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 216.0000 |
Wartość energetyczna (kcal) | 52.0000 |
Tłuszcz (g) | < .5000 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | < .1000 |
Węglowodany (g) | 7.0000 |
w tym cukry (g) | 4.1000 |
Białko (g) | 3.1000 |
Sól (g) | 0.1000 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 490 g
Waga netto: 450 g
Ostrzeżenia
Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Instrukcje dotyczące przyrządzenia(Od postaci zamrożonej):
Garnek: W garnku roztopić łyżkę masła, wsypać zawartość opakowania, podlać odrobiną wody i dusić ok. 12 minut. Warzywa przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Przepisy-Pasztet warzywny
Składniki: Marchewka z groszkiem Hortex 1 opakowanie, Włoszczyzna paski Hortex 1 opakowanie, 200g migdałów, 6 jajek, 2 łyżeczki świeżej kolendry, 2 czerwone cebule, łyżeczka startej skórki z pomarańczy, kilka łyżek oleju lub klarowanego masła, sól.
Przygotowanie: Marchewkę z groszkiem i włoszczyznę ugotuj do miękkości w osolonej wodzie i odcedź. Następnie wrzuć je na rozgrzaną patelnię i przesmaż z zeszkloną wcześniej cebulą. Całość przykryj i duś na małym ogniu przez 10 minut (aż warzywa zmiękną). Potem odstaw do ostygnięcia i zmiksuj. Tymczasem na patelni upraż migdały (pokrusz je na małe kawałki) i połącz z gotową masą. Dodaj też skórkę z pomarańczy, posiekaną kolendrę i jajka. Wyłożoną papierem do pieczenia foremkę wypełnij przygotowaną masą i piecz ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C. Gotowe w 60 minut.