Opis produktu
Otręby pszenne to naturalny produkt. Wysoka zawartość błonnika sprawia, że mogą być częścią dobrze zbilansowanej diety. Otręby pszenne zawierają witaminy z grupy B (B1, B3, B6, kwas foliowy), oraz składniki mineralne: fosfor, magnez, żelazo, cynk, potas, jod, mangan. Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Otręby pszenne mogą być stosowane jako dodatek do produktów mlecznych, posypka do zup i sałatek lub składnik panierki.
SANTE Otręby pszenne
150 g2.39 zł / szt.
15,93 zł/kg
Opis produktu
Otręby pszenne to naturalny produkt. Wysoka zawartość błonnika sprawia, że mogą być częścią dobrze zbilansowanej diety. Otręby pszenne zawierają witaminy z grupy B (B1, B3, B6, kwas foliowy), oraz składniki mineralne: fosfor, magnez, żelazo, cynk, potas, jod, mangan. Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Otręby pszenne mogą być stosowane jako dodatek do produktów mlecznych, posypka do zup i sałatek lub składnik panierki.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | w 100g produktu |
Wartość energetyczna | 1145 kJ / 276 kcal |
Tłuszcz | 4,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 20,1 g |
w tym cukry | 2,5g |
Błonnik | 43,6 g |
Białko | 16,5 g |
Sól | 0,025 g |
witamina E | 3,9 mg (33%) * |
Tiamina (wit. B1) | 0,98 mg (89%)* |
witamina B6 | 1,30 mg (93%)* |
Niacyna (wit. PP) | 4,3 mg (27%)* |
Kwas foliowy | 267 µg (134%)* |
Potas | 1150 mg (57%)* |
Fosfor | 1312 mg (187%)* |
Magnez | 503 mg (134%)* |
Żelazo | 15 mg (107%)* |
Cynk | 9,1 mg (91%)* |
Miedź | 0,97 mg (97%)* |
Mangan | 10 mg (500%)* |
Jod | 31 ug (21%)* |
*RWS-Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/ 2 000 kcal) | - |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 156 g
Waga netto: 150 g