Piernik kętrzyński XXL pozwoli szybko przygotować aromatyczny deser dla całej rodziny. Tradycyjna receptura i naturalny skład sprawiają, że gotowy wypiek pięknie pachnie korzennymi przyprawami. Ciasto idealnie wyrasta i ma wilgotną, gęstą strukturę. Przepis na piernik kętrzyński jest wyjątkowo prosty - do proszku wystarczy dodać wodę oraz olej, wyrobić masę, odstawić w brytfannie na 15 minut, piec jedną godzinę. Po wystudzeniu ciasto można przełożyć kremem - mascarpone, lub orzechowym. Wspaniale smakuje także z powidłami śliwkowymi, oblany polewą z czekolady. 750g gotowego proszku pozwala przyrządzić ponad kilogram ciasta, na około 18 porcji.
12.99 zł / 1 szt.
17,32 zł/kg
Piernik kętrzyński XXL pozwoli szybko przygotować aromatyczny deser dla całej rodziny. Tradycyjna receptura i naturalny skład sprawiają, że gotowy wypiek pięknie pachnie korzennymi przyprawami. Ciasto idealnie wyrasta i ma wilgotną, gęstą strukturę. Przepis na piernik kętrzyński jest wyjątkowo prosty - do proszku wystarczy dodać wodę oraz olej, wyrobić masę, odstawić w brytfannie na 15 minut, piec jedną godzinę. Po wystudzeniu ciasto można przełożyć kremem - mascarpone, lub orzechowym. Wspaniale smakuje także z powidłami śliwkowymi, oblany polewą z czekolady. 750g gotowego proszku pozwala przyrządzić ponad kilogram ciasta, na około 18 porcji.