
Opis produktu
Piernik kętrzyński XXL pozwoli szybko przygotować aromatyczny deser dla całej rodziny. Tradycyjna receptura i naturalny skład sprawiają, że gotowy wypiek pięknie pachnie korzennymi przyprawami. Ciasto idealnie wyrasta i ma wilgotną, gęstą strukturę. Przepis na piernik kętrzyński jest wyjątkowo prosty - do proszku wystarczy dodać wodę oraz olej, wyrobić masę, odstawić w brytfannie na 15 minut, piec jedną godzinę. Po wystudzeniu ciasto można przełożyć kremem - mascarpone, lub orzechowym. Wspaniale smakuje także z powidłami śliwkowymi, oblany polewą z czekolady. 750g gotowego proszku pozwala przyrządzić ponad kilogram ciasta, na około 18 porcji.
KĘTRZYŃSKI Piernik XXL - mieszanka do wypieku
750 g12.99 zł / 1 szt.
17,32 zł/kg
Opis produktu
Piernik kętrzyński XXL pozwoli szybko przygotować aromatyczny deser dla całej rodziny. Tradycyjna receptura i naturalny skład sprawiają, że gotowy wypiek pięknie pachnie korzennymi przyprawami. Ciasto idealnie wyrasta i ma wilgotną, gęstą strukturę. Przepis na piernik kętrzyński jest wyjątkowo prosty - do proszku wystarczy dodać wodę oraz olej, wyrobić masę, odstawić w brytfannie na 15 minut, piec jedną godzinę. Po wystudzeniu ciasto można przełożyć kremem - mascarpone, lub orzechowym. Wspaniale smakuje także z powidłami śliwkowymi, oblany polewą z czekolady. 750g gotowego proszku pozwala przyrządzić ponad kilogram ciasta, na około 18 porcji.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1413/337 |
Tłuszcz (g) | 13 |
w tym kwasy nasycone (g) | 1,7 |
Węglowodany (g) | 46 |
w tym cukry (g) | 23 |
Białko (g) | 6,3 |
Błonnik (g) | 0 |
Sód (g) | 0 |
Sól (g) | 0,6 |
Składniki i alergeny
Skład:
Alergeny:
Przechowywanie
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Opakowanie
Waga netto: 750 g