Opis produktu
HORTEX Szpinak rozdrobniony mrożony
450 g6.29 zł / szt.
13,98 zł/kg
Opis produktu
Informacje główne
Wartości odżywcze
Określenie | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 79.0000 |
Wartość energetyczna (kcal) | 19.0000 |
Tłuszcz (g) | < .5000 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | < .1000 |
Węglowodany (g) | 0.4000 |
w tym cukry (g) | 0.3000 |
Białko (g) | 2.3000 |
Sól (g) | 0.0500 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 460 g
Waga netto: 450 g
Ostrzeżenia
Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Podgrzewać na płycie grzejnej / palniku(Od postaci zamrożonej):
Garnek, patelnia: Przełamać taflę szpinaku na mniejsze kawałki. Łyżkę masła lub oleju roztopić w garnku lub na patelni, włożyć szpinak, całość podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia szpinaku często mieszając. Następnie posolić, dodać wg upodobania inne dodatki, dusić dalej ok. 4 minuty, mieszać. Dla wzbogacenia smaku do szpinaku można dodać: trochę śmietany, rozgnieciony ząbek czosnku i roztrzepane jajka.
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Przepisy-Rolada szpinakowa
Składniki: - Szpinak liście Hortex - 1 opakowanie, 4 jajka, 250g łososia wędzonego w plastrach, 200 g serka śmietankowego z chrzanem, 2 łyżki mąki pszennej, 2 ząbki czosnku, 2-3 łyżki oliwy z oliwek, szczypta gałki muszkatołowej, czarny sezam, sól, pieprz
Przygotowanie: Szpinak przesmaż na patelni, po czym dodaj wyciśnięty czosnek oraz do smaku: sól, pieprz. Odstaw do wystygnięcia. Następnie szpinak wymieszaj z żółtkami, mąką i gałką muszkatołową. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Tak przygotowaną masę wylej do dużej, prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia (masa powinna mieć ok. 1,5- 2 cm wysokości), po czym wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC i piecz ok. 10 minut. Następnie wyjmij i ostudź (po upieczeniu masa powinna być plastyczna). Upieczoną masę posmaruj serkiem, posyp sezamem i ułóż na niej plasterki łososia (można go wcześniej skropić cytryną). Całość zwiń w roladę, którą zabezpiecz folią spożywczą i włóż do lodówki na kilka godzin. Roladę podawaj pokrojoną w plastry. Gotowe w 40 minut