Opis produktu
HORTEX zamraża warzywa tuż po zbiorach, dzięki czemu zachowują smak i walory świeżych przez cały rok! Najwyższej jakości mieszanki warzywne to podstawa szybkich potraw - zupa jesienna to idealne danie na niepogodę i poprawę nastroju - z pewnością przypadnie do gustu nawet najbardziej wybrednym smakoszom.
HORTEX Zupa jarzynowa mrożona
450 g7.59 zł / szt.
8.49 zł
16,87 zł/kg
Opis produktu
HORTEX zamraża warzywa tuż po zbiorach, dzięki czemu zachowują smak i walory świeżych przez cały rok! Najwyższej jakości mieszanki warzywne to podstawa szybkich potraw - zupa jesienna to idealne danie na niepogodę i poprawę nastroju - z pewnością przypadnie do gustu nawet najbardziej wybrednym smakoszom.
Informacje główne
Produkt dostępny
POLSKI OGRÓD SP. Z O.O.
Produkt w promocji do 18-12-2024
Zobacz produkty marki HORTEX >
Wartości odżywcze
Określenie | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 181.0000 |
Wartość energetyczna (kcal) | 43.0000 |
Tłuszcz (g) | < 0.5000 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | < 0.1000 |
Węglowodany (g) | 6.6000 |
w tym cukry (g) | 2.9000 |
Białko (g) | 2.1000 |
Sól (g) | 0.0600 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 460 g
Waga netto: 450 g
Ostrzeżenia
Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Gotować(Od postaci zamrożonej):
Garnek: Do garnka wsypać zawartość opakowania, dodać ok. 1 l wody, kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka pieprzu i gotować ok. 15 minut. Zupę doprawić solą i ewentualnie śmietaną. Podawać posypaną natką pietruszki.
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Przepisy-Sałatka jarzynowa w sosie duńskim
Składniki:Zupa jarzynowa Hortex 1 opakowanie, 1 pierś z kurczaka, 1 łyżeczka masła, kilka łyżek wody, sól, pieprz
Sos duński:100 g majonezu (połowę można zastąpić jogurtem), 3 łyżki marynowanych cebulek perłowych, ok. 15-20 szt. korniszonów, 1 łyżka posiekanego koperku, 1 łyżeczka curry, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz.
Przygotowanie: Na patelnię lub do garnka wsyp zawartość zupy jarzynowej i podsmaż na maśle. Potem dodaj odrobinę wody i duś pod przykryciem do miękkości składników. Odstaw do wystygnięcia. Następnie pierś z kurczaka przypraw solą i pieprzem, zawiń szczelnie folią aluminiową i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C ok. 35 minut. Upieczoną pierś wyjmij, odstaw do ostygnięcia i pokrój w kostkę. Teraz przygotuj sos. W tym celu drobno posiekaj cebulki i korniszony i wymieszaj z pozostałymi składnikami sosu. Na koniec upieczoną i pokrojoną pierś z kurczaka oraz zupę jarzynową wymieszaj z sosem i wstaw do lodówki mniej więcej na godzinę. Gotową sałatkę podawaj posypaną koperkiem. Gotowe w 50 minut