Opis produktu
Chyba największe pole do popisu dają estragonowi francuscy kucharze - dodają go do sosów śmietanowych, musztardowych, obficie posypują nim sałatki i omlety, przyprawiają steki i frutti di mare. Estragon ma swoje stałe miejsce w sosie bearnaise, maśle z Montpellier oraz w mieszance fines herbes (obok trybuli, pietruszki i szczypiorku). Cenią go też Ormianie i Gruzini. Ci ostatni częstowali mnie zielonkawą estragonową lemoniadą!
Czy wiesz, że...
zaledwie kilka chwil wystarczy, by aromat estragonu przedostał się do potrawy, dlatego dodaje się go pod koniec przyrządzania dania?
KAMIS Estragon
10 g3.49 zł / szt.
349,00 zł/kg
Opis produktu
Chyba największe pole do popisu dają estragonowi francuscy kucharze - dodają go do sosów śmietanowych, musztardowych, obficie posypują nim sałatki i omlety, przyprawiają steki i frutti di mare. Estragon ma swoje stałe miejsce w sosie bearnaise, maśle z Montpellier oraz w mieszance fines herbes (obok trybuli, pietruszki i szczypiorku). Cenią go też Ormianie i Gruzini. Ci ostatni częstowali mnie zielonkawą estragonową lemoniadą!
Czy wiesz, że...
zaledwie kilka chwil wystarczy, by aromat estragonu przedostał się do potrawy, dlatego dodaje się go pod koniec przyrządzania dania?
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość odżywcza (kJ) | 661 | 66.1 |
Wartość odżywcza (kcal) | 158 | 15.8 |
białko | 16.4 | 1.64 |
tłuszcz | 2.9 | 0.29 |
węglowodany | 16.5 | 1.65 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 14 g
Waga netto: 10 g
Ostrzeżenia
Gwarancja jakości