Opis produktu
Fasolka szparagowa żółta jest bogatym źródłem beta-karotenu (prowitaminy A), witamin C, E oraz z grupy B, a także potasu, wapnia, magnezu, żelaza i cynku, a także błonnika pokarmowego. Substancje w niej zawarte chronią człowieka przed zaburzeniami ze stronymetabolizmu, tym samym wzmacniając pracę serca i chroniąc wątrobę przed schorzeniami. Usprawnia proces oczyszczania organizmu ze szkodliwych dla zdrowia substancji toksycznych, a także kwasu moczowego. Zalecana dla osób cierpiących na reumatyzm. Zawieramało kalorii, dlatego często stanowi składnik diet odchudzających.
HORTEX Fasola szparagowa żółta mrożona
450 gCena aktualna
8.39 zł / szt.
18,64 zł/kg
Opis produktu
Fasolka szparagowa żółta jest bogatym źródłem beta-karotenu (prowitaminy A), witamin C, E oraz z grupy B, a także potasu, wapnia, magnezu, żelaza i cynku, a także błonnika pokarmowego. Substancje w niej zawarte chronią człowieka przed zaburzeniami ze stronymetabolizmu, tym samym wzmacniając pracę serca i chroniąc wątrobę przed schorzeniami. Usprawnia proces oczyszczania organizmu ze szkodliwych dla zdrowia substancji toksycznych, a także kwasu moczowego. Zalecana dla osób cierpiących na reumatyzm. Zawieramało kalorii, dlatego często stanowi składnik diet odchudzających.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 129 / 31 |
Tłuszcz (g) | <0,5 |
w tym kwasy nasycone (g) | <0,1 |
Węglowodany (g) | 3,3 |
w tym cukry (g) | 0,6 |
Błonnik (g) | 3,5 |
Białko (g) | 2,2 |
Sól (g) | 0,01 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 472 g
Waga netto: 450 g
Ostrzeżenia
Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Gotować we wrzątku - Od postaci zamrożonej
Garnek: Zawartość opakowania wsypać do garnka z lekko osoloną, wrzącą wodą. Gotować do miękkości ok. 8-10 minut, odcedzić. Fasolę podawać polaną stopionym masłem i zrumienioną tartą bułką lub w sałatkach.
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Opakowanie - Nadające się do recyklingu