Opis produktu
4 kostki z filetów z mintaja. Produkt głęboko mrożony.
Frosta przedstawia Państwu mrożone filety z mintaja o łącznej wadze 300g. Znakomicie sprawdzają się one podczas przygotowywania wielu posiłków, w tym przede wszystkim dań głównych, idealnie komponując się z ryżem czy ziemniakami. Mogą jednak być także dodawane do wielu rozmaitych sałatek czy sosów - wszystko zależy od Państwa indywidualnych preferencji.
Oferowane filety z mintaja producenta Frosta są cennym źródłem wielu witamin i soli mineralnych, a wszystko dzięki przetworzeniu złowionych ryb po upływie mniej niż dwunastu godzin od momentu ich złowienia. Produkt pozostaje świeży i smaczny przez długi czas.
FROSTA Filety z mintaja 4 szt. mrożone
300 g28.89 zł / szt.
96,30 zł/kg
Opis produktu
4 kostki z filetów z mintaja. Produkt głęboko mrożony.
Frosta przedstawia Państwu mrożone filety z mintaja o łącznej wadze 300g. Znakomicie sprawdzają się one podczas przygotowywania wielu posiłków, w tym przede wszystkim dań głównych, idealnie komponując się z ryżem czy ziemniakami. Mogą jednak być także dodawane do wielu rozmaitych sałatek czy sosów - wszystko zależy od Państwa indywidualnych preferencji.
Oferowane filety z mintaja producenta Frosta są cennym źródłem wielu witamin i soli mineralnych, a wszystko dzięki przetworzeniu złowionych ryb po upływie mniej niż dwunastu godzin od momentu ich złowienia. Produkt pozostaje świeży i smaczny przez długi czas.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Określenie | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 310.0000 |
Wartość energetyczna (kcal) | 73.0000 |
Tłuszcz (g) | 0.7000 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.2000 |
Węglowodany (g) | 0.0000 |
w tym cukry (g) | 0.0000 |
Białko (g) | 16.7000 |
Sól (g) | 0.8000 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 329 g
Waga netto: 300 g
Ostrzeżenia
Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Podgrzewać na płycie grzejnej / palniku(Od postaci zamrożonej):
Patelnia: Zamrożone filety opłucz przez chwilę pod bieżącą, letnią wodą, a następnie osusz papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzej olej. Filety smaż na średnim ogniu przez 9 minut, od czasu do czasu przewracając.
Piec w piekarniku(Od postaci zamrożonej):
Piekarnik: Rozgrzej piekarnik do temperatury 230°C. Zamrożone filety włóż do naczynia żaroodpornego (możesz dodać łyżkę masła). Piecz pod przykryciem przez około 25 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 22 minuty).
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
MSC - www.msc.org, MSC-C-50086
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Ryba jest surowcem naturalnym i mimo restrykcyjnej kontroli procesu filetowania możliwe jest, że w tym produkcie znajdą się małe ości (wyrostki ościste).