Bardzo popularne w kuchni mazurskiej, podawane pieczone z warzywami. Upieczone i pokrojone na kawałki mogą stanowić w połączeniu z ciastem francuskim doskonałą przystawkę, ponieważ mięso z sandacza jest delikatne, soczyste i niemal pozbawione ości.
Opakowanie jednostkowe zawiera 3-4 filety (waga fileta to 120-170 g), glazura stanowi tylko 10%.
Bardzo popularne w kuchni mazurskiej, podawane pieczone z warzywami. Upieczone i pokrojone na kawałki mogą stanowić w połączeniu z ciastem francuskim doskonałą przystawkę, ponieważ mięso z sandacza jest delikatne, soczyste i niemal pozbawione ości.
Opakowanie jednostkowe zawiera 3-4 filety (waga fileta to 120-170 g), glazura stanowi tylko 10%.
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 347 / 83 |
Tłuszcz (g) | 1 |
w tym kwasy nasycone (g) | 1 |
Węglowodany (g) | 0 |
w tym cukry (g) | 0 |
Białko (g) | 19 |
Sól (g) | 0,2 |