Opis produktu
Mąka żytnia razowa typ 2000 otrzymywana jest z pełnego przemiału całych ziaren żyta. To mąka pełnoziarnista, podczas procesu produkcji zostały w niej zachowane najcenniejsze wartości odżywcze.
Mąka zawiera sporą ilość cennego dla organizmu błonnika, który przyspiesza eliminację resztek niestrawionego pokarmu.
Fosfor, występujący mące żytniej typ 2000 pomaga utrzymać prawidłową wagę ciała jest źródłem potasu, który odpowiada za regulację ciśnienia tętniczego w krwi. Magnez natomiast dodaje energii osobom osłabionym i mającym problemy z koncentracją.
Produkty z żyta w tym również mąka zawierają fluor, który wzmacnia kości i zęby, dodaje energii i buduje tkankę mięśniową.
Regularne spożywanie produktów z dodatkiem mąki żytniej z pełnego przemiału wpływa na obniżenie cholesterolu we krwi, usuwa metale ciężkie z organizmu.
Mąka żytnia razowa wykorzystywana jest do przygotowania chleba, bułek, pierogów i makaronów.
MELVIT Mąka żytnia razowa do wypieku domowego chleba
1000 g7.29 zł / szt.
7,29 zł/kg
Opis produktu
Mąka żytnia razowa typ 2000 otrzymywana jest z pełnego przemiału całych ziaren żyta. To mąka pełnoziarnista, podczas procesu produkcji zostały w niej zachowane najcenniejsze wartości odżywcze.
Mąka zawiera sporą ilość cennego dla organizmu błonnika, który przyspiesza eliminację resztek niestrawionego pokarmu.
Fosfor, występujący mące żytniej typ 2000 pomaga utrzymać prawidłową wagę ciała jest źródłem potasu, który odpowiada za regulację ciśnienia tętniczego w krwi. Magnez natomiast dodaje energii osobom osłabionym i mającym problemy z koncentracją.
Produkty z żyta w tym również mąka zawierają fluor, który wzmacnia kości i zęby, dodaje energii i buduje tkankę mięśniową.
Regularne spożywanie produktów z dodatkiem mąki żytniej z pełnego przemiału wpływa na obniżenie cholesterolu we krwi, usuwa metale ciężkie z organizmu.
Mąka żytnia razowa wykorzystywana jest do przygotowania chleba, bułek, pierogów i makaronów.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1411 / 334 |
Tłuszcz (g) | 2,2 |
Węglowodany (g) | 66 |
Białko (g) | 8 |
Błonnik (g) | 9 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 1009 g
Waga netto: 1000 g