Doskonała do wypieku chlebów razowych, najlepsza na zakwas chlebowy bądź na żurek. Można ją wykorzystać jako dodatek w celu podniesienia wartości odżywczych pierogów, makaronów, ciast kruchych czy drożdżowych (pizza). Grubo mielona stanowi doskonałą panierkę np. do mięs zamiast bułki tartej.
Swoja Mąka to produkty z ekologicznie czystych regionów Polski, z upraw wolnych od pestycydów i sztucznych nawozów. Producent współpracuje wyłącznie z rolnikami, dla których liczy się synergia między naturą a płodem rolnym. Zrównoważona dieta oparta na naturalnych produktach jest kluczem do zdrowia.
Doskonała do wypieku chlebów razowych, najlepsza na zakwas chlebowy bądź na żurek. Można ją wykorzystać jako dodatek w celu podniesienia wartości odżywczych pierogów, makaronów, ciast kruchych czy drożdżowych (pizza). Grubo mielona stanowi doskonałą panierkę np. do mięs zamiast bułki tartej.
Swoja Mąka to produkty z ekologicznie czystych regionów Polski, z upraw wolnych od pestycydów i sztucznych nawozów. Producent współpracuje wyłącznie z rolnikami, dla których liczy się synergia między naturą a płodem rolnym. Zrównoważona dieta oparta na naturalnych produktach jest kluczem do zdrowia.
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1333 / 318 |
Tłuszcz (g) | 2,2 |
w tym kwasy nasycone (g) | 0,31 |
Węglowodany (g) | 74,2 |
w tym cukry (g) | 2,5 |
Białko (g) | 7,9 |
Błonnik (g) | 8,5 |
Sól (g) | 0,01 |