Opis produktu
Tempura jest typową potrawą kuchni japońskiej i zarazem lokalnym przysmakiem. Do jej przygotowania wykorzystuje się zwykle owoce morza (cenione są zwłaszcza krewetki), ale również ryby oraz warzywa a nawet owoce. Zanurza się je w specjalnym cieście podobnym do naleśnikowego (panierce do tempury) i krótko smaży na głębokim oleju, tworząc w ten sposób delikatną, pyszną otoczkę. Koniecznie polecamy spróbować!
HOUSE OF ASIA Mieszanka do tempury
150 g6.79 zł / szt.
45,27 zł/kg
Opis produktu
Tempura jest typową potrawą kuchni japońskiej i zarazem lokalnym przysmakiem. Do jej przygotowania wykorzystuje się zwykle owoce morza (cenione są zwłaszcza krewetki), ale również ryby oraz warzywa a nawet owoce. Zanurza się je w specjalnym cieście podobnym do naleśnikowego (panierce do tempury) i krótko smaży na głębokim oleju, tworząc w ten sposób delikatną, pyszną otoczkę. Koniecznie polecamy spróbować!
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1414 / 333 |
Tłuszcz (g) | 0 |
w tym kwasy nasycone (g) | 0 |
Węglowodany (g) | 81 |
w tym cukry (g) | 3,5 |
Białko (g) | 2,2 |
Sól (g) | 2,2 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 178 g
Waga netto: 150 g