Ser z koziego mleka pełen śmietankowego smaku. Nabiał kozi to niezwykle zdrowy produkt, do którego nie wszyscy mogą się przyzwyczaić, chociaż powinni. Ser kozi posiada wszystkie niezbędne składniki odżywcze. Zawiera dużą ilość białka, kwasu foliowego, cynku, jak i witamin z grupy B i A. Dodatkowo to skarbnica mikroelementów, które są tak ważne przy budowie szkieletu ludzkiego, mięśni, jak i prawidłowej pracy serca czy nerek. Zalecane dla każdego w każdym wieku. Dodatkowym atutem sera koziego są jego właściwości, które obniżają poziom cholesterolu we krwi.
Ser z koziego mleka pełen śmietankowego smaku. Nabiał kozi to niezwykle zdrowy produkt, do którego nie wszyscy mogą się przyzwyczaić, chociaż powinni. Ser kozi posiada wszystkie niezbędne składniki odżywcze. Zawiera dużą ilość białka, kwasu foliowego, cynku, jak i witamin z grupy B i A. Dodatkowo to skarbnica mikroelementów, które są tak ważne przy budowie szkieletu ludzkiego, mięśni, jak i prawidłowej pracy serca czy nerek. Zalecane dla każdego w każdym wieku. Dodatkowym atutem sera koziego są jego właściwości, które obniżają poziom cholesterolu we krwi.
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1274 kJ/308 kcal |
Tłuszcz | 28 g |
w tym kwasy nasycone | 19 g |
Węglowodany | 5 g |
w tym cukry | 1,7 g |
Białko | 9 g |
Sól | 0,9 g |