Głęboki lecz łagodny smak i kremowa konsystencja sprawiają, że Szafir stanowi nową jakość wśród Skarbów Serowara. Powstaje przy udziale drożdży winnych, które nadają mu charakterystyczny smak i konsystencję. Gęsty, kremowy miąższ doskonale rozpływa się w ustach, a świeży, owocowy zapach mango idealnie współgra z nutą kwaśnego mleka, perfekcyjnie komponując się podczas degustacji.
cechy: łagodny z kremową i smietankową nutą
wina: białe wytrawne, półwytrawne, musujące
zastosowanie: deska serów, fondue, grzanki
Ser Szafir nie zawiera laktozy*
*zawartość laktozy poniżej 0,01 g/100 g
Produkt polski.
Głęboki lecz łagodny smak i kremowa konsystencja sprawiają, że Szafir stanowi nową jakość wśród Skarbów Serowara. Powstaje przy udziale drożdży winnych, które nadają mu charakterystyczny smak i konsystencję. Gęsty, kremowy miąższ doskonale rozpływa się w ustach, a świeży, owocowy zapach mango idealnie współgra z nutą kwaśnego mleka, perfekcyjnie komponując się podczas degustacji.
cechy: łagodny z kremową i smietankową nutą
wina: białe wytrawne, półwytrawne, musujące
zastosowanie: deska serów, fondue, grzanki
Ser Szafir nie zawiera laktozy*
*zawartość laktozy poniżej 0,01 g/100 g
Produkt polski.
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1531 / 368 |
Tłuszcz (g) | 28 |
w tym kwasy nasycone (g) | 19 |
Węglowodany (g) | 1,1 |
w tym cukry (g) | 0 |
Białko (g) | 28 |
Sól (g) | 1,5 |
Przygotowanie i stosowanie
Powłoka sera nie jest przeznaczona do spożycia.