Opis produktu
Twaróg Śmietankowy półtłusty o zawartości 4% tłuszczu. Jest on doskonały do rożnego rodzaju ciast i innych wypieków. Posiada on zarówno bardzo duże walory smakowe, jak i odżywcze. Wykonany na bazie najlepszego mleka. Jest to twaróg praktycznie od razu gotowy do użycia, ponieważ jest on już zmielony i posiada odpowiednią konsystencję, co sprawia, ze przygotowanie ciasta będzie jeszcze łatwiejsze. Praktyczne opakowanie sera ułatwia jego przechowywanie. Jego smak w upieczonym serniku czy innym cieście docenią z pewnością wszyscy domownicy i goście.
PRESIDENT Twaróg sernikowy
1000 g17.89 zł / szt.
17,89 zł/kg
Opis produktu
Twaróg Śmietankowy półtłusty o zawartości 4% tłuszczu. Jest on doskonały do rożnego rodzaju ciast i innych wypieków. Posiada on zarówno bardzo duże walory smakowe, jak i odżywcze. Wykonany na bazie najlepszego mleka. Jest to twaróg praktycznie od razu gotowy do użycia, ponieważ jest on już zmielony i posiada odpowiednią konsystencję, co sprawia, ze przygotowanie ciasta będzie jeszcze łatwiejsze. Praktyczne opakowanie sera ułatwia jego przechowywanie. Jego smak w upieczonym serniku czy innym cieście docenią z pewnością wszyscy domownicy i goście.
Produkt z ograniczoną dostępnością
Informacje główne
Wartości odżywcze
Określenie | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 384.0000 |
Wartość energetyczna (kcal) | 92.0000 |
Tłuszcz (g) | 4.0000 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 2.8000 |
Węglowodany (g) | 4.2000 |
w tym cukry (g) | 3.9000 |
Białko (g) | 9.7000 |
Sól (g) | 0.1000 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 1067 g
Waga netto: 1000 g
Ostrzeżenia
Występowanie serwatki jest naturalne dla twarogu.
Przepis na Sernik z kratką
Sernik krakowski
Składniki
Kruche ciasto:
- 240 g mąki
- 160 g masła
- 80 g cukru
- 2 żółtka
- 1 roztrzepane żółtko do posmarowania kratki
Masa serowa:
- 1 kg Twarogu Sernikowego Président
- 100 ml śmietanki 30%
- 4 jajka, 350 g cukru pudru
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
Sposób przyrządzania
Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki na 30 minut.
Twaróg połączyć ze śmietanką i mąką, dodać utarte z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym żółtka. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej.
2/3 ciasta rozwałkować cienko, ułożyć na spodzie blachy, nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C, piec 15 min. Następnie wlać masę serową, na wierzchu ułożyć kratkę z wałeczków z pozostałej części ciasta. Kratkę posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec ok. 60 min w temperaturze 180°C.