Półtłusty twaróg Piątnicy powstaje w naturalny i prosty sposób. Mleko i żywe kultury bakterii – nic poza tym. Jest lżejszy od tradycyjnego twarogu – bo ma tylko 4% tłuszczu, ale nadal jest przepysznie śmietankowy i kruchy. Stanowi bogate źródło białka oraz wapnia, a przy tym ma mniej kalorii. Formujemy go jak domowy, swojski ser, w podłużny kształt. Pakowany jest jednak w innowacyjny sposób, bo wieczko opakowania można wielokrotnie otwierać.
Półtłusty twaróg Piątnicy powstaje w naturalny i prosty sposób. Mleko i żywe kultury bakterii – nic poza tym. Jest lżejszy od tradycyjnego twarogu – bo ma tylko 4% tłuszczu, ale nadal jest przepysznie śmietankowy i kruchy. Stanowi bogate źródło białka oraz wapnia, a przy tym ma mniej kalorii. Formujemy go jak domowy, swojski ser, w podłużny kształt. Pakowany jest jednak w innowacyjny sposób, bo wieczko opakowania można wielokrotnie otwierać.
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 485 / 115 |
Tłuszcz (g) | 4 |
w tym kwasy nasycone (g) | 2,4 |
Węglowodany (g) | 3,8 |
w tym cukry (g) | 3,8 |
Białko (g) | 16 |
Sól (g) | 0,11 |
Produkt pakowano w atmosferze ochronnej.
Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie.
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 11,99 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 3,49 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 5,19 zł