Twaróg to produkt, który często zalecany jest do spożycia przez osoby będące na diecie. Dzieje się tak, ponieważ zawiera niewielką kaloryczność (średnio na 100 gram produktu przypada około 100 kcal), ale jednocześnie zapewnia uczucie sytości na długo. Białe sery stanowią bogate źródło potrzebnego organizmowi wapnia, który warunkuje zdrowe, mocne zęby i kości, co w przyszłości ma duże znaczenie w profilaktyce osteoporozy. Jego systematyczne spożywanie zaleca się także osobom, które pracują nad poprawą swojej masy mięśniowej albo są na diecie lekkostrawnej czy wysokobiałkowej.
Twaróg to produkt, który często zalecany jest do spożycia przez osoby będące na diecie. Dzieje się tak, ponieważ zawiera niewielką kaloryczność (średnio na 100 gram produktu przypada około 100 kcal), ale jednocześnie zapewnia uczucie sytości na długo. Białe sery stanowią bogate źródło potrzebnego organizmowi wapnia, który warunkuje zdrowe, mocne zęby i kości, co w przyszłości ma duże znaczenie w profilaktyce osteoporozy. Jego systematyczne spożywanie zaleca się także osobom, które pracują nad poprawą swojej masy mięśniowej albo są na diecie lekkostrawnej czy wysokobiałkowej.
w 100 g produktu: | |
energia | 628 kJ / 150 kcal |
tłuszcz w tym | 8,0 g |
- kwasy nasycone | 5,0 g |
węglowodany w tym | 3,5 g |
- cukry | 3,5 g |
białko | 16 g |
sól | 0,10 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.