Opis produktu
4 kostki z filetów z dorsza atlantyckiego. Produkt głęboko mrożony.
Ryby to jeden z najważniejszych składników naszej diety. Powinniśmy włączać potrawy z ryb do swojej diety jak najczęściej. Filety z dorsza to podstawa bardzo wartościowego posiłku, bogatego w dobroczynne kwasy tłuszczowe tak potrzebne naszemu organizmowi.
Filety rybne występują w przepisach wszystkich kuchni świata. Pomysł na obiad zależy więc tylko od Ciebie.
FROSTA Filety z dorsza 4 szt. mrożone
300 g36.99 zł / szt.
123,30 zł/kg
Opis produktu
4 kostki z filetów z dorsza atlantyckiego. Produkt głęboko mrożony.
Ryby to jeden z najważniejszych składników naszej diety. Powinniśmy włączać potrawy z ryb do swojej diety jak najczęściej. Filety z dorsza to podstawa bardzo wartościowego posiłku, bogatego w dobroczynne kwasy tłuszczowe tak potrzebne naszemu organizmowi.
Filety rybne występują w przepisach wszystkich kuchni świata. Pomysł na obiad zależy więc tylko od Ciebie.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Określenie | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 326.0000 |
Wartość energetyczna (kcal) | 77.0000 |
Tłuszcz (g) | 0.7000 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.1000 |
Węglowodany (g) | 0.0000 |
w tym cukry (g) | 0.0000 |
Białko (g) | 17.7000 |
Sól (g) | 0.1800 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 329 g
Waga netto: 300 g
Ostrzeżenia
Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Podgrzewać na płycie grzejnej / palniku(Od postaci zamrożonej):
Nasza rekomendacja Patelnia: Zamrożone filety opłucz przez chwilę pod bieżącą, letnią wodą, a następnie osusz papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzej olej. Filety smaż na średnim ogniu przez 9 minut, od czasu do czasu przewracając.
Piec w piekarniku(Od postaci zamrożonej):
Piekarnik: Rozgrzej piekarnik do temperatury 230°C. Zamrożone filety włóż do naczynia żaroodpornego (możesz dodać łyżkę masła). Piecz pod przykryciem przez około 25 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 22 minuty).
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Ryba jest surowcem naturalnym i mimo restrykcyjnej kontroli procesu filetowania możliwe jest, że w tym produkcie znajdą się małe ości (wyrostki ościste).