app-logo
Dostępność dostawy
Kategorie
Zamknij
Rozwiń więcej kategorii
app-logo
Logowanie
Kategorie
Zamknij
Rozwiń więcej kategorii
WINIARY Żelatyna
Opis produktu

Żelatyna Winiary doskonale nada się do przygotowania galaret z mięsem, rybami, czy warzywami, a także do słodkich galaretek, kremów i ciast na zimno.

Do mięs, ryb, warzyw i deserów, klarowna, na 2,5 L

WINIARY Żelatyna

50 g
Cena aktualna
7.29 zł / szt.
145,80 zł/kg
Dodaj
Opis produktu

Żelatyna Winiary doskonale nada się do przygotowania galaret z mięsem, rybami, czy warzywami, a także do słodkich galaretek, kremów i ciast na zimno.

Do mięs, ryb, warzyw i deserów, klarowna, na 2,5 L

Informacje główne
Produkt dostępny
NESTLÉ POLSKA S.A.
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 52 g
Waga netto: 50 g
Ostrzeżenia

Przepis:

Namocz Żelatynę w 100 ml zimnej wody. Pokrój marchewkę w plasterki. Zagotuj 1,25 l wody, wrzuć do niej marchewkę, filety i kostki Bulionu Cielęcego Winiary. Całość gotuj 20-25 min. Wyjmij marchew i filety. Mięso pokrój w kawałki. Pozostały z gotowania wywar dokładnie przecedź i rozpuść w nim Żelatynę. Dopraw solą i pieprzem. W małych miseczkach ułóż plasterki jajka, marchewki, kukurydzę, groszek, listki pietruszki oraz kawałki mięsa. Delikatnie zalej miseczki galaretką. Pozostaw do zastygnięcia w lodówce.

Inne produkty z tej kategorii