Opis produktu
Żelatyna Winiary doskonale nada się do przygotowania galaret z mięsem, rybami, czy warzywami, a także do słodkich galaretek, kremów i ciast na zimno.
Do mięs, ryb, warzyw i deserów, klarowna, na 2,5 L
WINIARY Żelatyna
50 g--- / szt.
Opis produktu
Żelatyna Winiary doskonale nada się do przygotowania galaret z mięsem, rybami, czy warzywami, a także do słodkich galaretek, kremów i ciast na zimno.
Do mięs, ryb, warzyw i deserów, klarowna, na 2,5 L
Informacje główne
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Ostrzeżenia
Przepis:
Namocz Żelatynę w 100 ml zimnej wody. Pokrój marchewkę w plasterki. Zagotuj 1,25 l wody, wrzuć do niej marchewkę, filety i kostki Bulionu Cielęcego Winiary. Całość gotuj 20-25 min. Wyjmij marchew i filety. Mięso pokrój w kawałki. Pozostały z gotowania wywar dokładnie przecedź i rozpuść w nim Żelatynę. Dopraw solą i pieprzem. W małych miseczkach ułóż plasterki jajka, marchewki, kukurydzę, groszek, listki pietruszki oraz kawałki mięsa. Delikatnie zalej miseczki galaretką. Pozostaw do zastygnięcia w lodówce.