Mąka może być również wykorzystywana do słodkich wypieków: naleśników, placków lub ciasteczek. Chętnie polecana przez dietetyków oraz trenerów personalnych.
Mąka owsiana to produkt naturalny, który można wykorzystywać do tworzenia ciekawych deserów. W połączeniu z mąką pszenną wyjdą z niej smaczne ciasteczka owsiane, bądź zdrowe naleśniki, które z dodatkiem białego sera i owoców mogą stanowić posiłek obiadowy.
Mąka może być również wykorzystywana do słodkich wypieków: naleśników, placków lub ciasteczek. Chętnie polecana przez dietetyków oraz trenerów personalnych.
Mąka owsiana to produkt naturalny, który można wykorzystywać do tworzenia ciekawych deserów. W połączeniu z mąką pszenną wyjdą z niej smaczne ciasteczka owsiane, bądź zdrowe naleśniki, które z dodatkiem białego sera i owoców mogą stanowić posiłek obiadowy.
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1479 / 351 |
Tłuszcz (g) | 7,1 |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1,4 |
Węglowodany (g) | 56 |
- w tym cukry (g) | 1,1 |
Błonnik (g) | 9,7 |
Białko (g) | 11 |
Sól (g) | 0,02 |