Produkuje się ją poprzez zmielenie ziaren kukurydzy. Polecana do mieszania z innymi mąkami, aby dodać potrawie lekkości, puszystości i pięknego złotego koloru. Mąka kukurydziana może być spożywana przez osoby nietolerujące glutenu. To idealny zamiennik białej mąki. Zawarte witaminy i minerały w mące kukurydzianej mają działanie antynowotworowe, wspomagają wzrok oraz wspierają układ krążenia.
Do czego można użyć mąki kukurydzianej?
6.19 zł / 1 szt.
6,19 zł/kg
Produkuje się ją poprzez zmielenie ziaren kukurydzy. Polecana do mieszania z innymi mąkami, aby dodać potrawie lekkości, puszystości i pięknego złotego koloru. Mąka kukurydziana może być spożywana przez osoby nietolerujące glutenu. To idealny zamiennik białej mąki. Zawarte witaminy i minerały w mące kukurydzianej mają działanie antynowotworowe, wspomagają wzrok oraz wspierają układ krążenia.
Do czego można użyć mąki kukurydzianej?